Bibliotheek

Binnen de TU heeft Bouwkunde als enige een eigen bibliotheek – een collectie van nationaal belang en misschien wel de meest continuerende cultuurdrager van deze faculteit. Voor onderzoekers zijn boeken per bouwkundig onderwerp chronologisch gerangschikt, voor ontwerpers staat er tenminste 180 meter architectuurmonografie en voor studenten is het een geliefde studieplek waar je omringd wordt door ontelbare potentiele toevalstreffers. Boeken die je in je handen kunt houden en die soms een wereld van ver vóór Google ontsluiten.

Nieuws

Afgelopen jaar was er de Minor Archineering studentencompetitie voor de zes rode tentoonstellingskasten, waarin de publicaties van de afdelingen worden tentoongesteld. Dit jaar hadden we een nieuwe aanvulling: een speciaal meubel waarop de nieuwste boeken voor het grijpen liggen. Dit was het winnende resultaat van een studentenworkshop Team Resin, samen met kunstenaar Vincent de Rijk. De ontwerper was student Fikri Yalvac – het hele team heeft samengewerkt om dit kunststuk te vervaardigen. De bibliotheek is erg blij met deze studentenbijdrage. Dank!

Suggesties

Onze BK bibliotheek hebben we over vele generaties samen gemaakt. En we hebben jouw inbreng daarbij nodig. Als er een typisch ‘bouwkunde boek’ is dat je mist in onze verzameling: doe dan alsjeblieft een suggestie. Alle suggesties worden zorgvuldig overwogen. Suggesties die passen in de verzameling en in het budget, worden over het algemeen ook aangeschaft. Jij kunt dan de eerste lener zijn.

Vermeld alsjeblieft dat je het boek voor de BK bibliotheek bedoelt.